ברכה על תפילין אחרי שירותים

אם מסירים את התפילין בשביל ללכת לשירותים, האם צריכים לברך עליהם עוד פעם כשמניחים אותם.

תשובה:

שלום רב

אכן כן. אדם שנכנס לשירותים חייב אחר כך לחזור ולברך על התפילין, וזאת, משום שאסור להכנס לשם עם התפילין וממילא הכניסה לשם נחשבת הפסק. אולם אדם שמסיר את הטלית אינו חייב לברך שוב [אף שיש בכך מחלוקת בין הפוסקים כמובא בשו"ע סי' ח סעי' יג – יד], כיון שמעיקר הדין מותר להכנס עם ציצית לשירותים [אף שמקפידים לא להכנס לשם עם טלית שהיא מיוחדת לתפילה]. ראה משנה ברורה סי' כה ס"ק מז.

וראה כאן על מנהג הספרדים בזה, ועל החילוק לענין זה בין הנכנס לצרכיו או רק להטיל מי רגלים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מהקישור נראה לעניות דעתי כי לספרדים אינו מברך בין אם עשה צואה ובין אם הטיל מימיו. ואילו לאשכנזים מברך רק אם עשה צואה.