זוג צעיר חייב במעשר כספים?

שלום רב.
אודה מאוד להכוונת הרב. אנחנו זוג נשוי, פחות משנה.. בחשבון הפרטי של אשתי עד הנישואים היא הייתה נותנת מעשרות (ע"י הוראות קבע).. אנחנו כבר כחצי שנה בחשבון משותף ולא מזמן רק סגרנו את החשבונות הפרטיים. בחשבון המשותף עוד לא הגענו להתייצבות כלכלית כ"כ עקב הוצאות מרובות, שכולן היו נצרכות, ללא שום מותרות כמעט, וה"פלוס" שלנו לא גבוה.. אם אתן מעשרות לפי המשכורת שאשתי מרוויחה (אני לא עובד כרגע) בוודאי אכניס אותנו למינוס, או ליתרה מאוד מאוד קטנה.. ומה עם לחסוך?? האם ניתן לחכות עם לחזור ליתן מעשרות עד שמצבנו הכלכלי יתייצב קצת או שעליי כבר להתחיל לתת שוב? (ועוד, שמא זה שאשתי נתנה עד כה, גם תקופה אחרי הנישואים, נחשב כמו נדר.??)
תודה רבב

תשובה:

ראשית מזל טוב! תהיו תמיד מאושרים ושיהיה לכם שפע ברכה והצלחה בכל!

אדם שהכנסותיו לא מספיקות לצרכיו הנורמליים [אין צורך לצמצמם במיוחד] אינו חייב במעשרות, אבל אם יש לכם כדי צרככם, אלא שאתה רוצה לחסוך לעתיד, זו לא סיבה להבטל ממעשרות, בעזרת ה' הכנסותיכם יגדלו ועוד תספיקו לחסוך. חכמים אמרו "עשר בשביל שתתעשר", כלומר על ידי המעשרות תזכו לתוספת שפע ולא תפסידו.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה