עובדת שעזבה את עבודתה ללא כל הודעה מוקדמת וגרמה נזקים

האם תופרת שהסכימה לעבוד אצלי בעל פה ולאחר כמה חודשים של עבודה החליטה שהיא לא עובדת יותר בלי התראה, וגרמה לי הזק בזה שלא הודיעה לי מראש, ולא נתנה לי זמן לחפש תופרת חדשה אלא הפתיעה אותי, עד שגרמה לי שיצא לי שם רע של עסק לא רציני ונאלצתי לבטל עבודות או שביטלו לי הזמנות.
האם אני יכולה לתבוע אותה לדין תורה למרות שהתנאים נאמרו בעל פה ואנני יכולה להוכיח.
האם אני חייבת לשלם לה.

תשובה:

שלום רב,

התשובה אינה חד משמעית, הדבר תלוי מה היה בסיס העסקתה ומה היחס  שיש בינכן שכירות, קבלנות וכו' ובהחלט ראוי  שתלכו לדיין מוסכם או שתתבעי אותה לדין.

לגבי מה שאת חייבת לה, העצה היא לשלם לה.

הגם שהדין הוא  כשיש ספק בדין אם א' חייב לב'  יכול ב' לעכב  חוב אחר בעד החוב שאולי א' חייב לו אמנם כתב הש"ך בספר תקפו כהן לח שאינו יוכל לעכב חוב שכיר  בעד ספק בדין כיון שהוא נכנס לספק איסור בל תלין  התומים בקיצור תקפו כהן חולק על הש"ך וכן בקונטרס הספיקות

אבל במקרה שלך שיכול להיות שאינה חייבת גם לפי המציאות הידוע לך ,אם תעכבי את שכרה בינתיים את תעברי על איסור חמור בל תלין לכל הדעות.