דוד שמש שעף ברוח סערה והזיק לצנרת של הבניין

עו"ד נכבד שלום,

יצר איתי קשר שכן, אשר משכיר את דירתו בקומה הראשונה ודרש מכל השכנים להשתתף בנזקים שנגרמו ע"י דוד השמש שלו, למרזבים של השכנים.
בסערה האחרונה הדוד שמש שלו פשוט "עף" היישר אל תוך הפיר שבין חדרי האמבטיה בכניסה שלנו ובכניסה האמצעית. הדוד פגע בצינורות של הדירות הנ"ל. לשאלתי מדוע חב' הביטוח לא מכסה את הנזק, השיב כי חב' הביטוח לא מכסה נזקי סערה או מזג אוויר. לטענתי, הנזק נגרם מן הדוד שלו, כלומר מרכושו שלו ועל הדיירים לא חלה חובה לשאת בנזקים, אשר הוא לא דאג לבטח כראוי. אשמח לדעתך בנושא…אגב, הוא עוד טוען, שהשכנים יתבעו אותי וכל מי שלא ישלם. אמרתי לו שאין אפשרות לתבוע אותי מאחר והנזק לא נגרם בידי הרכוש השייך לי או לשכנים. תודה על עצה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

נראה לי שטעית. האתר מיועדות לשאלות הלכתיות על פי דין תורה ולא לשאלות משפטיות.

אם התכוונת לדעת את דין תורה. אכן נראה שבעל הדוד אינו חייב על הנזק שנגרם וכל שכן חייב לישא בעצמו בתיקון צינורות של עצמו ולהשתתף בתיקון הצינורות המשותפים.

מקורות:

עיין כאן בתשובה ובתגובות.