החליף עם חברו בגניבה כרטיס הגרלה

שלום כבוד הרב.
היה רב אחד שרצה לחתן את בתו ולא היה לו כסף.לכן החליט להשתתף בהגרלה.הרב קנה כרטיס,וראה את המקרה אדם אחד.אותו אדם גם הוא השתתף בהגרלה וידע שגדולים הסיכויים שהרב יזכה.החליט האדם להחליף בין כרטיסי ההגרלה.ביום ההגרלה זכה הרב,כלומר אם אותו האדם לא היה מחליף את הכרטיסים הוא היה זוכה.השאלה היא שאם יבוא האדם עם עדים והעדים יעידו שהכרטיס הוא של אותו אדם האם הרב חייב להחזיר את הכסף לאותו אדם?
בתודה מראש ובתקווה וצפיה לתשובה.

תשובה:

שלום רב

ידוע מעשה כזה מזמן החפץ חיים שפסק שאין צורך לתת לגנב את סכום הזכייה, וזאת משום ש"לא כרטיס זוכה אלא אדם זוכה", כלומר, בכל מקרה כרטיסו של הרב היה זוכה, ואילו לא היה מחליף את הכרטיסים, השני היה עולה בגורל.

שבוע טוב!