דיני קדימה בעשיית חסד

שלום
מחותנים העורכים שבת חתן (אופרוף) בשבת זו, ביקשו ממני ליתן את הדירה לשבת. עוד לא הבטחתי להם.
היום התקשרה בת דדותי שרוצה לבא לאזור לשבת ומבקשת את הדירה.
שאלתי היא, האם יש דין קדימה למי מהן.
אדגיש את הנתונים, המחותנים הינם שייכים לקהילה והם שכנים שלנו ולכאורא הם עניי עירך, בת דודתי אינה שייכת לקהילה וגרה בשכונה מרוחקת אך היא בת דודה.
כמו כן המחותנים זקוקים מאוד לדירה, מאידך, בת דודתי- מקסימום היא לא תבוא לשבת.
אשמח למענה מהיר

תשובה:

שלום רב

אינני יודע אם בעשיית חסד נאמרו אותם כללי קדימה האמורים לגבי מצות צדקה. ומכל מקום לגבי קרובים [בדרגת פסולי עדות כמו בני דודים] נאמר הכלל שהקרוב קרוב קודם. כלומר קרובי משפחתו של אדם קודמים לשאר אנשים, כמבואר בשו"ע סי' רנג סעי' ג, ונראה שם שזה עדיף על הקירבה של עניי עירך, שכן לגבי קרוביו הכלל הוא שגם כאשר הצורך שלהם פחות מהצורך של עניים אחרים הם קודמים, כמבואר בס' אהבת חסד ח"א פרק ו, לכן נראה שהבת דודה עדיפה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי ממשפחת המחותנים שהם בונים עלינו, וכי נראה להם שאכן ניתן הדירה.
    האם זה כמו להבטיח?
    אציין-כי ברמה האישית אין לי עדיפות או חשק לתת דווקא להם או לבת הדודה.