תפילה לנשים – מנהג אשכנז

בסד
שבוע טוב !
בחורה אשכנזייה חרדית יכולה להתפלל תפילה אחת ביום ? היא יוצאת ידיי חובת התפילה ביום זה ?
האם יש חובה שתפלל גם מנחה באותו היום ?

תשובה:

שלום רב

כפי שכבר השבנו בעבר כמה פעמים, למנהג בני אשכנז על פי הכרעת המשנה ברורה בסי' קו אשה חייבת להתפלל שחרית ומנחה כמו הגברים, וראה שם שהדבר נכון לכל דעות הראשונים, לאלו הסוברים שחובת התפילה היא מהתורה ואין לה זמן קבוע, ודאי אין הבדל בין גברים לנשים, וגם לאלו הסוברים שהיא מדרבנן, אף שהיא מצוה שהזמן גרמא שנשים פטורות מהן בדרך כלל, כאן שהיא בקשת רחמים ואף נשים זקוקות לרחמים – לא חילקו בין גברים לנשים. בתפילת ערבית שדינה קל יותר לא חייבו את הנשים.