בדיקת רחם על ידי רופא

כבוד הרב,
אני צריכה לעשות בדיקת רחם פנימית בשם היסטרוסקופיה. השאלה, רופאים ממליצים ימים אחרונים של המחזור, כדי שהדימום כתוצאה של הבדיקה לא יקלקל תחילת ספירת ז נקיים.
אני שואלת לגבי לא להכשיל את הרופא שמבצע הבדיקה, כי לצערי, כולם גברים.
אם מותר מבחינה הלכתית, כי פעם שמעתי שכאשר אשה בודאי נידה האסור נגיעה בה חמור פי כמה מסתם אשה.

תשובה:

שלום רב

כיון שאת אשה נשואה – אשת איש, אין כל משמעות מבחינת הרופא להיותך נידה… האיסור של אשת איש חמור עוד יותר. אולם כיון שמדובר במגע שאינו של חיבה אלא לצורך רפואי, אין בו איסור מן הדין, כמובן חובה לנסות לעשות זאת אצל רופאה, אך אם אין בנמצא או שיש צורך במומחיות מיוחדת – אין חשש.

רפואה שלמה!