בדיקות שבעה נקיים

אישתי אחרי שבע ימי נידה וחמישה ימי בדיקת שבעה נקיים עדין ישנו דימום יש לציין שהיא בת ארבעים ושבע גיל המעבר האם היא יכולה ללכת למקווה ואם היא מותרת

תשובה:

שלום רב

נראה שיש לנו כאן אי הבנה קריטית! מהותן של הבדיקות שבעה נקיים הוא כדי לראות שאכן היא נקייה לגמרי, אם יש דימום אין בדיקות! לאחר שהאשה נקייה לגמרי היא עושה הפסק טהרה, ואם הוא יוצא נקי היא ממשיכה לבדוק כל השבעה ימים פעמיים ביום, ואם הכל יוצא נקי היא טובלת ביום השביעי בערב. ברגע שיש דימום אפילו מועט על עד הבדיקה, כל התהליך מתחיל מחדש! אם יש אי סדרים בוסת, כדי להתייעץ עם רופאת נשים.

בהצלחה רבה

אם משהו בדברי לא היה ברור אל תהסס לשאול שוב.