כניסה לחצר כנסיה

ביקשו ממני להופיע עם הרכב בכנסייה הסקוטית בירושלים,כמובן שאמרתי לא.אבל רציתי לדעת אם באמת אסור??

תשובה:

שלום רב

לכנסיה עצמה אסור כמובן להכנס, אבל לחצר הכנסיה אינני חושב שיכולה להיות בעיה, זה לא בית עבודה זרה עצמו.

שתזכה להכניס לרכב רק אנשים טובים!

שבוע טוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי באתר הידברות תשובה מאת הרב הלל מאירס:

    יעויין רמ"א יורה דעה (סימן קמט סעיף ב) שכתב, חצר של עבודת כוכבים, יש אומרים דדינו כעיר של עבודת כוכבים ובזמן שאין העובדי כוכבים מתקבצים שם לתרפותן מותר ליכנס שם, ויש אומרים דבכל ענין אסור אם אין דרך עובר בו למקום אחר. וכתב בשו"ת ציץ אליעזר חלק י"ד (סימן צא אות ב) שידוע שהיכא שכותב הרמ"א יש אומרים ויש אומרים הלכה כיש אומרים בתרא. ואם כן למדנו מכאן שאסור מדינא בכל ענין ליכנס לחצר של עבודת כוכבים אפילו בזמן שאין העובדי כוכבים מתקבצים שם לתרפותן.

    אולם כתב הרמ"א שם, שכאשר עובר דרך החצר למקום אחר לכולי עלמא מותר וכן המנהג פשוט לילך דרך אותו חצר למקום אחר, ומכל מקום מידת חסידות הוא להתרחק מלילך בו אם יש לו דרך אחרת קצר כמוהו.