מעבר דירה בחול המועד

שלום רב.
אשמח לתשובה עבור 2 שאלות בבקשה:
1. האם מותר לקבע מזוזה בחול המועד?
2. אנו כיום שוכרים דירה שבה נגור לאחר חול המועד והחג (לאחר חג סוכות ב'). האם מותר בחול המועד להעביר ציוד וחפצים לדירה השכורה?

תשובה:

שלום רב

  1. מותר לקבוע מזוזה בחול המועד כיון שזו מצוה ואסור להבטל ממנה אף לרגע [כאשר מחוייבים בכך, לאור תשובה 2 אתה עדיין לא מחוייב בכך].
  2. אסור להעביר דירה בחול המועד, ראה שו"ע סי' תקלה סעיפים א – ב. משום שהדבר כרוך בטירחה יתירה ומשום שהוא עובדין דחול, ראה כף החיים שם. כמובן שאם מדובר בהפסד כספי ניכר וכו' יש בכך כללים אחרים, וכמו כן התירו מעבר בין דירה לדירה המצויות שתיהן באותה חצר, אבל אני מבין ששני הענינים אינם רלוונטים כאן.

בהצלחה רבה ויישוב טוב!