כיצד להשיב גזילה מחברת תחבורה

שלום.. אדם שגזל בעבר ממקומות גדולים כמו חברות אוטובוסים וכדומה, וכעת שבא להחזיר כסף – הוא עומד מול פקיד מסויים שאומר לו שזה ״מחול״ ובסדר ושלא צריך להחזיר. האם נאמר שהוא צריך להגיע עד למנהל? אוו שנאמר שהמנהל ״האציל״ מסמכותו על הפקידים הנ״ל למחול על דברים כאלו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין לפקיד סמכות למחול. חברה שמתעסקת בעיקר עם ציבור חילוני לא נתקל עם מקרים שאדם בא להחזיר גניבות ואין אפשרות לרשום סוג הכנסה כזאת בקופה, ולכן ברור שהחברה לא האצילה תפקיד כזה לשום פקיד. הפקיד 'מוחל' בגלל זלזול במצוות השבת גזילה ובגלל שאין לו יכולת לטפל בהשבת הגזילה ורוצה להיפטר ממך.

העצה כיצד להשיב את הגזילה לחברת תחבורה היא לקנות כרטיסי נסיעה ולא להשתמש איתם. יש להבחין בין קודי הנסיעה השונים, משום שיש קודים המשותפים לכמה חברות והכסף ברכישת כרטיס מתחלק בין החברות ויש קודים של חברה אחת בלבד.