שבעה נקיים בריחוק מהטבילה

אשה שבדקה לפני תשמיש והתגלה מראה על העד שהרב אמר להחמיר עליו. בעלי כרגע בחו"ל, גמרתי לספור ז' נקיים, האם אני צריכה להמשיך לספור עד הטבילה, כמו"כ האם מותר כבר ללכת למקווה אם הבעל אינו בארץ (האם יש הבדל לגבי הלכה זו, כשהאשה נאסרה מכתם ולא מווסת)

תשובה:

שלום רב

ברגע שסיימת את השבעה נקיים אין צורך לספור עוד שהרי את מוחזקת כנקיה. אולם אין לטבול כל זמן שהבעל בחו"ל כיון שהטבילה ללא תשמיש אחריו סכנה היא לאשה, כמבואר בבית יוסף ובש"ך ביו"ד י' קצז.

בהצלחה רבה