רצועות תפילין שמתקלפות

שלום רב!

לאחרונה שמתי לב שרצועות התפילין שלי מתקלפות (הקילוף הוא בציפוי של הרצועות ולא בעור עצמו)

התפילין חזרו לא מזמן מבדיקה והן כשרות.

שאלתי – האם אותם פירורים של ציפוי הרצועות טעונים גניזה?
אם כן זה אומר שעלי לאסוף אותם ולרכז בשקית?) ומה בדבר אלו שלא אספתי עד כה?

תשובה:

שלום רב

יש להחליף את הרצועות. רצועה שמתקלפת ויש בה חלקים שאינם שחורים עשויה להחשב פסולה! פירורים לא נראה שצריך לגנוז, אבל אם מתקלפת ממש חתיכה יש לגונזה. מהתיאור שלך נראה שמדובר ברצועה מאוד לא איכותית… כדאי להתייעץ עם אדם מומחה על רצועה איכותית הנשמרת לאורך זמן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב

    הרב כתב "פירורים לא נראה שצריך לגנוז, אבל אם מתקלפת ממש חתיכה יש לגונזה"
    האם הרב מדבר רק על פירורים של ציפוי הרצועות , או גם על פירורים של עור הרצועות ממש ?

    תודה לרב