מספר שאלות על כשרות התפילין שלי

שלום וברכה כבוד הרב
זה מהימים שאני "מפגיז" בשאלות
הנחתי את התפילין, הרגשה נהדרת!!!
רק מספר דברים
ראיתי שיש מגן על התפילין של יד, האם אני יכול להשתמש בו בזמן הנחת התפילין?
פלוס, האם התפילין של יד חייבות להיות צמודות לגמרי ליד, או אפשר קצת "רווח"?
ראיתי שיש בתפילין של יד באחת הפינות של הבית למעלה, מן שקע קטנטן צבוע בשחור, אולי הבית קיבל מכה.
האם זה כשר להנחה?
אם לא כשר, ה' מרחם – יש לך מישהו שאני יכול לסמוך עליו בבני ברק שלא יחליף לי ח"ו את הקלף בזמן שהוא מתקן? (המוח שלי הפך זהיר וחשדן יותר מאז הגניבה, ברוך ה')
דרך אגב, הפינות של הבית של היד עמודות להיות ישרות לחלוטין, אכן? הסתכלתי עליהם, וזה נראה לי ישר, אבל לא יודע, כנראה אני מדמיין כי אני לא יודע לבדוק את זה כראוי, אבל אולי ממש בקטנה זה לא ישר? מעניינת אותי מה ההלכה אומרת, כי זה ממש הבדל של דקויות יכול להיות.
זה אמור להיות ריבוע "מושלם", עם פינות ישרות לחלוטין באופן שוה מכל הפינות? קשה לי לדעת אם זה בסדר גמור. זה עבר בדיקה, וזה ממקום כשר שרב אמיתי וכשר הביא לי אז אני סומך על המוצר, רק ליתר ביטחון…

תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

1. אפשר להשתמש בזמן ההנחה, יש הידור להסיר בשעת הברכה ולהחזיר מיד לאחריה.

2. ודאי יש להצמיד ליד אבל בלי לחץ… לא לעצור את הדם…

3. בהחלט עשוי לפסול, יש להראות לרב שיחליט אם צריך שיפוץ ותיקון. אני מניח שיש בבני ברק הרבה שיכולים לתקן והם נאמנים, אבל גם בנתניה זה אפשרי, תיגש לקרית צאנז ותשאל את אחד החסידים מי מתעסק בזה שם והוא מומחה וירא שמים.

4. תראה לרב. אני מניח שזה בסדר גמור אבל לא ראיתי…

בהצלחה רבה!