הדין שאוסר להפסיק בין תפילין של יד לש"ר נאמר גם על המניח לאחר

האם דין המפסיק בין תפילה לתפילה. אמור גם על המניח ? כלומר, המפסיק בין תפילה לתפילה. אמור גם על המניח ? כשמדובר למניח לאחר?
תשובה:
שלום רב,
הדין שאוסר להפסיק בין תפילין של יד לתפילין של ראש נאמר משום שהברכה של התפילין של יד שייכת גם לשל ראש. אולם אם אתה מניח למישהו אחר. כלומר, רק אותו אדם שמניחים לו הוא זה שמקיים את המצווה הוא מצווה לברך והוא גם מברך, ולכן אסור לו להפסיק. אבל מי שמניח לו ודאי שאין לו איסור להפסיק.