הסרת התפילין בפני ספר התורה

האם מותר להסיר את התפילין בפני הספר התורה, באופן שאינו מגלה את הראשו
והאם יש חילוק בין אם הספר פתוח או לא

תשובה:

שלום רב

עיקר הטעם שלא להסיר תפילין לפני שמחזירים את ספר התורה לארון, התבאר בבית יוסף בסי' כה, על פי הכתוב "ויעבור מלכם לפניהם וה' בראשם", והיינו שיש ללוות את ספר התורה עם התפילין, אלא שאכן האמת כדבריך, שמי שנאלץ לעזוב מוקדם יותר את בית הכנסת יקפיד לכל הפחות שלא לגלות ראשו כספר התורה מגולה על הבימה.

בהצלחה