תפילת מנחה אחרי הדלקת נרות

בס"ד
שלום כבוד הרב ושבוע טוב ומבורך,
ברשותך אבקש לשאול:
ביום שישי הדלקתי נרות שבת רבע שעה לפני הזמן ורק לאחר מכן התפללתי מנחה. התפילה היא מנחה של יום חול או של שבת?
תודה רבה ומחילה על הטירחה.

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה לא ניתן כלל להתפלל מנחה, שכן מנחה של שבת לא מתאימה עכשיו – אין חיוב כזה היום, ומנחה של חול לא אומרים אחרי כניסת השבת, אלא יש להתפלל ערבית פעמיים. יתר על כן כתב המשנה ברורה סי’ רסג ס”ק מג, שאם אשה רואה שהזמן מתאחר ורוצה להדליק בזמן, כך ראוי לעשות לכתחילה, שלא לעכב את ההדלקה, אלא תדליק מיד ותתפלל אחר כך ערבית פעמיים.

במקרה שלך שהיה זמן רב, היה צריך כמובן לעשות הפוך, להתפלל מנחה של חול ואחר כך להדליק.

שבוע טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב
    לענ"ד אין קשר כלל בין הדלקת נרות שבת לתפילת מנחה.מעיקר הדין אפשר להתפלל של חול בשבת אלא שלא הטריחו .כלומר גם למי שמקבל שבת בהדלקת נרות ,לא צריכה להיות לו בעיה בתפילת מנחה של חול ולרווחא דמילתא יאמר שאינו מקבל שבת בהדלקת הנר.אך בודאי שחייב להתפלל מנחה.