הדלקת נרות שבת ללא ברכה

שאלה:

שלום לכבד הרבנים
בכל ערב שבת אמא שלי מדליקה נרות שבת אבל ללא ברכה (היא לא מברכת כלל או לפני ההדלקה ולא לאחר ההדלקה) האם כשאני מדליקה את הנרות אני צריכה לברך או שלא (אני יודעת שאנחנו בני ספרד רק בעלת הבית מברכת וכל השאר מדליקות ללא ברכה) השאלה אם אמא לא מברכת האם אני צריכה לברך

תשובה:

שלום וברכה

אם אמא מדליקה לכבוד שבת, גם אם היא לא מברכת אתן לו יכולות אחר כך לברך על נרות שבאותו החדר, אולי לא יהיה אכפת לאמא שתדליקי לפניה ואז תוכלי לברך. רק תזהרי מאוד בכבודה.

שבוע מבורך.