דימום בימי הנקה

שלום, ילדתי לפני כשלושה וחצי חודשים בניתוח קייסרי. אני נוטלת גלולות סרזט ומניקה באופן מלא.
לפני כחודש דיממתי מס' ימים דימום קל שלדעתי איננו וסת, לאחר הפסק טהרה ושבעה נקיים ביום המקווה דיממתי חד פעמית (כריש דם שהשתחרר) שוב בצעתי הפסק טהרה ושבעה נקיים. טבלתי לפני שבועיים. אתמול לאחר תשמיש ראינו כתמי דם טרי על הסדין וכן בקינוח. מהבוקר מופיע הפרשה חומה כמו של סוף ימי וסת.
האם הדם שראינו מטמא? נראה כאילו היה תוצאה של פציעה או רגישות יתר ולא של וסת.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

יתכן שהשערתך נכונה [אף שזה יותר מסביר את הדם הטרי ופחות את הכתמים שאחר כך], אם תרצי, תוכלי לבדוק אצל אחות טהרה של מכון פועה, הן  בפריסה ארצית תוכלי למצוא אותן באיזור מגוריך באתר האינטרנט שלהן, לעולם אין להקל על סמך השערה ללא בדיקה כזו שתאפשר תלייה ברורה בפצע [תלייה שתסביר את שני סוגי הדימומים].

באופן כללי בהנקה במיוחד עם הכדור הנ"ל יתכנו מאוד כתמים, ואם זה חוזר על עצמו כדאי להתייעץ עם הרופאה על כדור אחר.

בהצלחה רבה!