קשר ידידות בין נער לנערה

1.מה הבעיה בקשר ידידות בין נער לנערה?
2.מה הבעיה/האם יש בעיה בקשר ידידות בהתכתבות בלבד (אסמסים/אינטרנט)?

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי החשש הוא ברור מאליו…. חז"ל קבעו איסור ייחוד בפנויה, כנראה שהבינו מה שכל אדם היום מבין – שייחוד עלול לגרום למעשים שאינם רצויים…

אמנם, אם היה ברור שהקשר יכלול אך ורק אסמסים ואינטרנט, אולי היה על מה לדון. אבל לשם מה הקשר?? אם המטרה היא רק בכאמור, לדעתי גם במקרה כזה, הדברים עלולים להתדרדר למקומות שאת היום אינה חפצה בהם, לכן יש להתרחק מכל קשר כזה, הקשר המוצע ודאי אינו למטרה קדושה..