עליה במעלית עם אישה / להסתכל בפני אישה לא צנועה

שלום וברכה כבוד הרב

1. האם מותר להעלות עם אישה במעלית?
2.האם מותר להסתכל בפני אישה כשאתה יודע שהיא לא צנועה?

תודה רבה ויום טוב ומבורך בעזרת ה'

תשובה:

מותר לעלות עם אשה במעלית ואין בכך איסור ייחוד, כיון שהמעלית עשויה לעצור בכל רגע.

אסור להסתכל על אשה שאינה צנועה אפילו בראייה בעלמא, כמבואר במשנה ברורה בסי' עה, יש בכך קושי גדול מאוד במציאות החיים בזמנינו, ויש להשתדל ככל שניתן, ובלבד שלא להתנהג בצורה משונה שתגרום לך קושי בהשתלבות בחברה…

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היום בעוונותינו הרבים אי אפשר לשמור עיניים בלי להיראות "בצורה משונה בעיני החברה". היום מתקיימת בנו הנבואה "סר מרע משתולל" שמי שסר מרע, אומרים עליו הבריות שהוא שוטה. וההלכה אומרת "ומוטב שאקרא שוטה כל ימי, ואל אהיה רשע שעה אחת לפני המקום". ובשלחן ערוך כתוב "ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת".