שימוש ברב קו סטודנט לאחר סיום הלימודים

בס"ד
שלום הרב,
שאלה לגבי כרטיס רב קו סטודנט. בידי יש כרטיס רב קו אישי המקנה הנחה לסטודנטים. את לימודיי לתואר השני סיימתי לפני כשנה וחצי אך עדיין יש בכרטיס הנחה לסטודנטים. כבר תקופה שאינני משתמשת בכרטיס אך יש בו כסף שהוטען כיון שאחד הנהגים הסביר לי שאפשר להשתמש בו לא כסטודנט אך כשעליתי עם נהג אחר באותו כרטיס אמר שההנחה היא אוטומטית ושתוקף ההנחה יסתיים בהתאם לתאריך שנקבו במערכת של חברת האוטובוסים. השאלה היא האם מותר לי להשתמש בכרטיס או שלא?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המכשיר המותקן על האוטובוס מאפשר לך להשתמש בכרטיס, אתה יכול להשתמש, כל עוד שלא ידוע לך בוודאות שהאפשרות להשתמש היא בגלל תקלה או טעות.

זה לא מתפקידך לברר את הנחיות משרד התחבורה לחברות תח"צ. משרד התחבורה וחברות תח"צ הם האמורים לדאוג שלא תהיה אפשרות שימוש מעבר להנחיות המשרד.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב שאין לחשוש לטעות אלא בטעות מסתברת.