איך יודעים אם העדים של הקידושין הם כשרים?

בסד שלום וברכה
איך אפשר לבדוק אם העדים שהיו בחופה פסולים ולמי פונים בטיפול בנושא ?

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל מקפידים שעדי הכתובה הם גם עדי הקידושין שהיו מתחת לחופה. כלומר, בכתובה שיש בידך מופיע שמותיהם. ואם את רוצה יותר פרטים עליהם, את יכולה לפנות לרבנות המקומית שם יש להם העתק של הכתובה עם פרטיהם של הרב המקדש והעדים.

השאלה היא לשם מה את זקוקה לדעת? הסיכוי שהם ימצאו פוסלים הוא נמוך מאד. בדרך כלל נישואים שנעשים כאן בארץ הרבנים המקדשים יודעים לקחת עדים כשרים.