תפילות בצום יום כיפור למי שמתענה בקושי רב

שלום כבוד הרב,
אני בצומות יש לי כאבי ראש וכאבי גרון
איומים וכשאני קמה יש לי סחרחורות
ומאוד קשה לי בצומות אז אני בכל הצום
נשארת לישון השאלה שלי היא בקשר
ליום כיפור כשצריך להתפלל אני מאוד רוצה
אבל ממש קשה לי להתפלל את התפילות
של יום כיפור כשאני קמה אני מרגישה
שאני עומדת להתעלף מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום רב

בלי שום ספק חובת הצום ביום הכיפורים עדיפה על ההשתתפות בתפילות עשרת מונים. במצב כמו שלך, יש לכב כל היום החדר ממוזג ולהתפלל במיטה מה שאפשר ובפרט את התפילות המחוייבות כמו ברכות השחר ברוך שאמר אשרי וישתבח קריאת שמע ושמונה עשרה, גבר יוסיף במצב כזה גם את ברכות קריאת שמע.,

כמו כן יש לי תחושה שאת לא מתכוננת מספיק לצום! יומים לפני התענית יש לאכול מזונות עשירים בחלבונים ופחמימות מלאות, והעיקר לשתות המון!

בהצלחה רבה הרגישי טוב!