קיצור דרך בתחנת דלק

האם מותר לקצר דרך נסיעה דרך תחנת דלק?
לדוגמא, אם אתם מכירים, בבני ברק בירידה מכיוון רח' בן יעקב לרח' הרב כהנמן דרך רח' בר יוחאי, יש שם בסוף הירידה תחנת דלק של חברת 'דלק', שלפעמים נסיעה דרכה חוסכת משהו בהמתנה בעומס/פקק שברח' הרב כהנמן.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שאין שלט האוסר לעבור, אין איסור לעבור כאשר המעבר משוחרר ולא גורמים עומס ללקוחות הרוצים לתדלק, על אף שמדובר בשטח פרטי.

מקורות:

לכאורה יש בכך משום 'זה נהנה וזה לא חסר', עיין שו"ע חו"מ סי' שסג סעיף ו. ייתכן גם שבעלי התחנה סבורים שתוך כדי המעבר ייזכר הנהג שאולי חסר לו דלקו וירוויחו מכך, ולכן אם אין שלט האוסר ניתן להניח שאין להם התנגדות.