כיסוי ראש לאישה שהתגרשה מיד ללא שנבעלה

שלום רב, האם גרושה שלא נבעלה שהתגרשה בליל החתונה, והיא כמובן בתולה צריכה כיסוי ראש, הלכה למעשה

תשובה:

שלום רב,

גם אישה שהתגרשה מיד לאחר נישואיה ועדיין לא נבעלה חייבת בכיסוי ראש. בשו"ע כתב (אבה"ע סי' כא) לא תלכנה בנות ישראל בשוק והם פרועות ראש אחת פנויה ואחת אשת איש. אלא שאנו כמובן פוסקים שפנויה הולכת ללא כיסוי ראש. אולם כל אישה נשואה או בחזקת נשואה חייבת בכיסוי ראש. ואשה לאחר החופה למרות שאינה בעולה, נחשבת לנשואה לכל דבר וכתובתה מנה. ראה שו"ת יחווה דעת ח"ה סי' סב. אולם יש שכתבו שהנוהגות כדעת מרן הגר"ע יוסף שלא ללכת עם פאה נוכרית, וכידוע בגרושה או אלמנה הגר"ע מקל, יכולה גם זו להקל ללכת עם פאה נכרית.