מהו הסכם יששכר וזבולון

שלום וברכה,
לגבי הטופס יששכר וזבולון שבאתר – במה מדובר? איך בוחרים תלמיד חכם? באילו סכומים מדובר?
תודה

תשובה:

שלום רב,

הסכם יששכר וזבולון בנוי על ההסכם בין שבט יששכר לשבט זבולון, שאנשי יששכר היו "יודעים בינה ועיתים" ולמדו תורה. ואנשי שבט זבולון "לחוף ימים ישכון" היו מפרנסים אותם. כך גם בהסכם המדובר בפוסקים, ההסכם הוא ישיר בין ה"זבולון" ל"יששכר". ובו נקבע סכום, לתשלום חודשי, ומאידך, נקבע מצד התלמיד חכם שיעור הזמן בו הוא לומד, לימוד שייזקף לטובת "זבולון".

בחירת התלמיד חכם יכולה להעשות לבד, ויכולה להעשות בעזרתינו. ראה עוד כאן וכאן וכאן וכאן תשובות בענין הסכם "יששכר וזבולון".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי שאינו יכול לומר לו מה ללמוד אלא אם כן התנה איתו מתחילה, שאז יכול להתנות מה שירצה, גם אם יתנה איתו שכל יום ירקוד עשר דק' זה קביל אם כך הסכימו ביניהם בעת חתימת ההסכם.