תפילת מוסלמים בבית

לכבוד הרבנים המשיבים שלום,
אני עושה שיפוצים עכשיו בביתי והשיפוצניק הוא מוסלמי
אתמול הוא ביקש להתפלל באחד החדרים. האם מותר לי לתת לו להתפלל בבית שלי?

תשובה:

שלום רב

המוסלמים אינם עובדי עבודה זרה והם מתפללים לקדוש ברוך הוא, וממילא אין כל בעיה שהם יעשו זאת גם אצלך בבית. חידוש מעניין שמעתי בעדות איש מפי איש מהמהרי"ל דיסקין רבה של בריסק ולאחר מכן בירושלים, שסבר שכשם שאסור לעבור לפני אדם המתפלל שמונה עשרה בתוך ארבע אמותיו, כך גם לפני מוסלמי המתפלל בהשתחוויה! זהו חידוש גדול מאוד, ומכל מקום למדנו מכך שתפילתו של המוסלמי לפני בורא עולם היא חיובית באופן כללי.

הצטרף לדיון

תגובה 1