טבילה במוצ"ש ליל יום טוב

שלום וברכה, אני צריכה לטבול במוצאי שבת, ליל שבועות. רציתי לשאול: 1. האם אני יכולה למרוח לפני כניסת השבת קרם ידיים וקרם פנים (ללא צבע) שנספגים בעור. בלי קרם הידיים, לפחות, עלולים לצוץ קילופי עור שלא אוכל להסיר בשבת או ביו"ט. קרם הפנים הוא יותר שאלה אסתטית… 2. האם מותר לי להתאפר לפני שבת. עד מוצ"ש לא יישאר איפור בכל מקרה וגם אם יישארו שאריות- יש לי חומר נוזלי בעזרתו ניתן להסיר אותם. 3. אחרי החפיפה ביום שישי, אני אמורה הרי להישמר מכל לכלוך. האם במסגרת זו אני יכולה, במשך השבת, גם לנקות כל לכלוך כגון-שטיפת פנים יסודית מכרגיל, ניקוי השיניים, שטיפת ידיים יסודית…(במים קרים, סבון נוזלי, מבלי להוציא דם מהחניכיים וכו') או שזה מוגדר כהכנה משבת ליו"ט ואסור לעשות שום דבר מעבר לשמירת הנקיון הרגילה שלי בשבת? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

1. אם מדובר באמת בקרמים שנספגים בעור אין חשש, כיון שעד למחרת לא תשאר מהם שום ממשות.

2. איפור לפני שבת הוא בעייתי, כיון שקשה להסיר באופן המותר בשבת, אינני בקי בכל סוגי האיפור אבל רימל וצבע על העיניים ודאי עשוי להשאר והוא בכלל דברים החוצצים שכתבו הפוסקים שלא להתעסק בהם אחרי החפיפה שבערב שבת.

3. את רחיצת השיניים יסודי תעשי אחרי כניסת יום טוב, השאר אינו דבר הניכר. אין להשתמש במשחת שיניים.

בהצלחה!