הכניס למכונה בכניסה למקווה יותר מהמחיר ולא קיבל עודף

שלום וברכה כבוד הרב

נכנסתי למקווה, והפעם שמתי יותר כסף ממה שצריך, וזה לא החזיר עודף! אז נכנסתי… מה לעשות? זאת אומרת שמישהו כנראה זכה בהנחה בעקבותי.

האם עבירה נגרמה בעקבותיי?
תודה רבה ויום נעים בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב,

אם תגיד (ועדיף בפני אדם אחר) שאתה משלם את חובו של הבא אחריך להנהלת המקווה עם העודף המגיע לך, לא יהיה לו חשש גזל, מאחר ואתה שילמת עבורו. אבל, אתה לא חייב לעשות כן, אתה רשאי לוותר על העודף לטובת הנהלת המקווה, ואינך צריך לחשוד בבא אחריך שלא ישלם מחיר מלא. בדרך כלל, לאחר שעוברת דקה או שתיים ואף אחד אינו נכנס למקווה נמחקת היתרה מהצג והבא אחריך חייב להכניס סכום מלא.