שרשרת עם תליון בצורת בעלי חיים

שלום כבוד הרב,
יש תליון שאני מאוד רוצה לקנות והדמות שלו היא נחש אני רוצה לדעת אם אפשר לענוד תליון של נחש?ואם לא אז למה?כי תליונים של מזלות הבנתי שמותר לענוד… תודהה…

תשובה:

שלום רב.

נוהגים להקל להחזיק דמויות של בעלי חיים, [ואף מהמחמירים יש שחילקו בענין זה לשור וטלה לשאר בעלי חיים בהם יש להקל], מכיון שהאיסור הוא לעשות דמויות אלו, אך לאחר שקיבלת שרשרת זו מותר להשתמש בה, ויש מחמירים בזה.

מקורות:

ניתן לראות כאן.