דימום בהריון

שלום וברכה. אשתי בשבוע העשרים להריונה(חודש חמישי). שלשום ירד לה דם. למחרת הלכה לרופא שבדק ואמר שב"ה הכל בסדר ומאז אין לה דם בכלל. האם צריכה ללכת לעשות 7 נקיים? האם צריכה לחכות 5 ימים למרות שלא ממשיכה לראות? והאם כשתטבול במקוה צריכה לברך כרגיל על הטבילה או שזה רק טבילה מספק בגלל ההריון? בתודה מראש!!!

תשובה:

שלום רב

מאוד מצוי שאשה מדממת מעט בהריון, הדימום הזה בדרך כלל הוא מהרחם ממש כך שהוא אוסר, וצריך חמישה ימים ושבעה נקיים וטבילה בברכה. לעיתים עלול להיות שלאשה בעקבות ההריון יש צואר רגיש מאוד שמדמם, אם יש לכם סיבה לחשוב שזה כך ניתן לשאול אצל אחות טהרה מוסמכת, אבל באופן רגיל הדין כדלעיל.