הכשרת טוסטר בשרי לעשותו חלבי

יש לי טוסטר אובן בשרי, רציתי לדעת אם אפשר להכשיר אותו להיות חלבי, הוא מגיע לחום של בין 380-400 מעלות
תודה

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים לא הופכים כלי חלבי לבשרי ולהיפך, כדי שלא יבואו לידי בלבול במטבח, אולם הספרדים נהגו להקל בזה. גם אשכנזי יוכל להקל בזה באופן שכאשר לא יהיה התנור בן יומו יכניס לתוכו מאכל חלבי, שכיון שבלאו הכי יצטרך הכשרה נהגו להקל גם לשנותו מבשרי לחלבי. אולם אין לעשות זאת כשהוא עדיין בן יומו ואינו נקי לגמרי כדי שלא להכשל בבישול בשר בחלב. אופן ההכשרה יהיה כך: יש לנקותו היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהפעילו על חומו המירבי כ40 דק'. לאחר מכן אפשר להכניס לתוכו חלבי. מעיקר הדין בחום כזה יתכן שהנקיון לא חייב להיות מאוד יסודי כי הכל נשרף [לדעת האגרות משה ליבון חמור הוא בחום של 372 מעלות] אולם מסופקני אם אתה יודע לדייק במידות החום, ואם הוא חם בכל חלקיו הפנימיים בשווה, לכן יש לנקות היטב לפני ההפעלה הנ"ל].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מלבד ליבון חמור שזה יקלקל אותו כמובן. ראה בהרחבה הרבה תשובות בענין זה כאן באצתר לגבי הכשרת תבניות.