הכשרת אופה לחם

שלום,
כיצד ניתן להכשיר מכונת אופה לחם אם כבר א"א להשיג תבנית אפיה חדשה בשביל הדגם הזה? (לא ידוע אם לחם שאפו בה היה כשר או לא ומה האחוז של חומרים לא כשרים שנתערבו)
תודה

תשובה:

שלום רב

אם יש חשש שנאפה בו מאכל שאינו כשר, אין דרך להכשיר את התבנית, כיון שכאשר המאכל נוגע בדפנות ממש של הכלי והוא נאפה באש או בגוף חימום ללא נוזלים, דרך ההכשרה היא על ידי ליבון חמור, עד שיאדים ממש, וזה לא ניתן לעשות בתבנית כיון שהציפוי שלה יתקלקל הרבה לפני כן…