הכשרת מיקסר חשמלי

שלום וברכה.

קבלנו מיקסר שכבר לא השתמשו בו 25 שנה. הבעלים אדם דתי והצהיר כי השתמשו בו רק לצרכי הכנת סוגי רסקים פרווה/חלבי.

כעת, מה דינו? חלבי? האם בגלל שלא השתמשו בו תקופה כה ממושכת הרי שאני יכול להחליט להשתמש בו לבשרי או לחלבי?

בברכה,

תשובה:

שלום רב

גם אחרי 25 שנה לא ניתן להשתמש בו לבשרי ללא הכשרה, ואם יש חשש שנעשה בו דבר שאינו כשר חם, בכל מקרה יש להכשיר. פעולת ההכשרה אינה מורכבת כל כך, יש לקחת את כל חלקיו הנוגעים באוכל, קערות סכינים וכו', למלא סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות במים ולהרתיחו על הגז, ובעוד האש דולקת תחתיו כשהמים מבעבעים להכניס פנימה את הכלים הנ"ל, להשהות מעט, להוציא ולרחוץ במי ברז. לאחר מכן ניתן להשתמש גם לבשרי. פעולה זו נקראת הגעלת כלים. ואף שיש שפקפקו אם ניתן להגעיל כלי פלסטיק, כאן ודאי תוכלו לסמוך על המקילים כיון שמדובר בספק רחוק שמא השתמשו בחם וכו'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבענו דעה לגבי הצורך בהכשרה, אם היה שימשו חם מאיזו שהיא סיבה יש להכשיר [לפסח בכל מקרה לא כדאי להשתמש כיון שיש המון חריצים ויש חשש שהוא יהיה נקי מספיק].