1. סיר חשמלי שלא הקפידו בו על הפרדת בשר/חלב ולא ברור שהוא עשוי שכבת טפלון מה דינו?
2. סיר חשמלי שיש לו שכבת טפלן האם מחמירים כמו במחבת או משום שרוב שימושו של הסיר בבישול שלא כמחבת דינו בהגעלה?
תשובה:
שלום רב
ניתן להקל בסיר כזה להגעיל אותו, כיון שבדרך כלל משתמשים בו עם רוטב. ואף לדעת הרמ"א בסי' תנא סעי' ו שהביא שמנהג בני אשכנז שלא ללכת אחרי רוב תשמישו, כאן שלא ידוע שנאסר באופן שמצריך ליבון יש להקל גם לבני אשכנז.
בהצלחה
מה "גובה הדופן" שבו מפסיק הכלי להיות "מחבת" ומתחיל להיות "סיר"
הנושא אינו מחבת או סיר אלא אופן השימוש, הכלל הוא שכלי שמשתמשים בו באש בדבר יבש, כמו שיפוד למשל, הכשרתו על ידי ליבון, וכלי שמשתמשים בו עם רוטב, הכשרתו בהגעלה, בסיר רוב השימוש עם רוטב, במחבת טפלון אנשים מטעמי בריאות משתמשמים עם מעט מאוד שמן, וזה נחשב כיבש, לכן מי שאוהב דוקא מאכלים נוטפי שמן ומשתמש במחבת זו כמו מחבת רגילה יכול להגעיל.
האם אין זו מחלוקת רמ"א / מרן אם הולכים אחר "רוב שימוש הכלי"?
מה יעשו האשכנזים?
המחלוקת היא כאשר הבליעה נעשתה באופן של המיעוט, אבל אם גם הבליעה נעשתה באופן של הרוב הכל מודים.
השאר תגובה