כרוז במרחב הציבורי זה גזל?

לאחרונה יש מערכות כריזה על גבי רכבים. הדבר מפריע לתושבים ואף נאסר בחוק. רציתי לשאול:
א. האם יש להם דין של גזלן?
ב. האם מותר למנוע מהם בכח, או אפילו להזיק למערכת הכריזה, בכדי שלא יפריעו לחיי התושבים?

תשובה:

שלום רב

אין בכך דין גזל, אולם אסור לעשות זאת בשעות המנוחה, באופן כזה זה עשוי להחשב גזל שינה שאף הוא אסור על פי דין כמו כל הטרדה אחרת. אבל בשעות המקובלות אין כל איסור לאדם להכריז על מרכולתו במרחב הציבורי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא נראה. זה מסוג החוקים שאינם נאכפים, וכלאדם מבין שלפעמים יש בכך צורך [לוויות וכדומה]. ומכל מקום כאשר זה בשעות סבירות אין שום נזק, אולי טירדה קלה לאנשים קצת לחוצים.