שותפות עם גוי במכולת הפועלת בחג הפסח

יהודי שותף במכולת עם גוי האם יש אפשרות להפעיל אותו בפסח והגוי יעבוד

תשובה:

שלום רב

כל עוד החמץ שבבעלותך נמצא בחנות לא ניתן להפעילה בחג. חלק מהותי במכירת חמץ הוא שהחמץ סגור ואין לך כל קשר ובעלות עליו. אולם אם מכרת את כל העסק לגוי בפסח והוא עובד שם לבדו, והתנאי ביניכם שאין לך כל רווח מהעסקים שהוא עושה בחמץ, וכל חמץ שהוא לוקח משלך הוא משלם את דמיו לאחר החג לפי הסכם המכירה שביניכם, והדבר ניכר על ידי שלט גדול שבימי החג החנות היא בבעלות השותף לבד [שלא תהיה בעיה של מראית העין] אפשר להקל. אבל שוב, אסור שהחמץ יהיה בבעלותך או באחריותך או שיהיה לך רווח ממכירתו.

בהצלחה