פח אשפה בפסח בבית משותף לגוי וליהודי

שלום לכבוד הרב
ותודה רבה על הענקת זמנו היקר לכלל ישראל יברך אותך ה'
שאלתי היא:
אדם ששייך לו בית ויש לו דייר נכרי, ובפסח הנכרי זורק הנכרי חמץ בפח אשפה ששייך לבניין דהיינו ששייך לבעל הבית שהוא יהודי, האם היהודי עובר על בל יראה או לא
ואודה לרב אם יורה לי מילתא בטעמא

תשובה:

שלום רב

האיסור "לא יראה לך חמץ" אין פירושו שאסור לראות חמץ, אלא שהחמץ לא יהיה מצוי לאדם בביתו, ודרשו חכמים: "שלך אי אתה רואה, אבל אתה רואה של אחרים ושל גבוה", כלומר, אין בעיה שיהיה בבית חמץ של אדם אחר כמו אותו גוי, ובלבד שאינך מחוייב באחריות על החמץ הזה, ולשומרו שלא יפסד. אולם, מדברי חכמים נראה שאם הגוי מפקיר את חמצו בבית היהודי יש לבערו כדי שלא יבוא לאוכלו, אלא שדין זה מן הסתם לא אמור בחמץ מאוס המושלך לאשפה.

מקורות:

פסחים ו ע"ב.