מידור או שקיפות בחיי נישואין

האם בעל רשאי לבקש אוטונומיה מלאה בידיעה על התנהלות אשתו במרחב הציבורי?
לדעת עם מי דיברה
עם מי נפגשת
לבקש לא לשוחח עם גבר מסוים
ולעיין בשיחות הנייד שלה?

תשובה:

שלום רב,

אכן בהסכם התנאים מופיע "ואל יבריחו ולא יעלימו זה וזה"… אבל מיד בהמשך כתוב וידורו באהבה ואחווה ורעות…

אני לא בטוח כלל שאם הבעל יעמוד על שלו וידרוש ממנה פירוט עם מי ומה היא דיברה וכד, זה יוסיף לאהבה ואחווה. כמו כן להיפך, אני לא בטוח שהסתרת מידע מצד האישה, תוסיף לשלום בית המעורער שאני מבין שבני הזוג נמצאים בו.

באופן כללי, הבעל אכן יכול לדרוש מאשתו שלא לשוחח עם פולני, אבל צריכים לשים לב, בסופו של יום זה עלול לבוא בעוכריו, אזהרת הבעל לעיתים יכולה להתפרש כ"קינוי" (אם יש עדים על אזהרה זו) שלאחר מכן אם היה "סתירה" כלומר, האישה כן דיברה עימו ביחידות האישה נאסרת על בעלה, למרות שאין כל ראיה שהיה ביניהם משהו בנוסף לדיבור בעלמא. לכן אמרו שאל יקפוץ אדם וימהר לקנא לאשתו.

גם מבחינה מקצועית, אין כל ספק שאדם שמעמידים אותו בעמדת "חשוד" "נחשד", חש פגוע מאד ומתנהג בהתאם, דבר כזה יכול ליצור אצלו ראקציה, ודווקא משום כך, להכעיס עוד יותר את החושד בו. כך שמכל זווית שמסתכלים את המצב, כדאי להרגיע את הרוחות ולא "לדרוש" לחטט בשיחות יוצאות בנייד וכד.

האמת והשלום אהבו!