זכר למחצית השקל

כמה שווה פרוטה בימינו? ומה לעשות במקרה ובארץ היכן שאתה נמצא אין מטבע ששווה פרוטה לעניין מחצית השקל?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני בדרך כלל אין קשר בין שווי הפרוטה למקום בו אתה שוהה. למנהג בני אשכנז כמובא במשנה ברורה נותנים את המטבע הנמוך באותו מקום שנקרא מחצית, חצי שקל בישראל חצי דולר בארה"ב וכו', נדמה לי שאצלכם יש גריוונה? ויש נוהגים 3 מחציות משום ששלוש פעמים נאמרה המילה תרומה בפרשת שקלים. אכן, אם המטבע המקומי שווה פחות מפרוטה [6 אג'] כדאי לתת חצי דולר ארה"ב שזהו מטבע היוצא בכל מקום. בני ספרד נהגו לתת כפי השווי של מחצית השקל הקדום לפי שווי ערך מתכת הכסף ממנה היה מיוצר, ולפי ערך הכסף בשווקים כיום מדובר בערך על 22 ש"ח. וראה עוד כאן בהרחבה.

בהצלחה רבה