ראייה ממעיין פתוח בוסת שאינו קבוע

שלום.

אשאל את שאלתי בדרך דוגמא בכדי להקל על השאלה.
אשה שראתה בכ’ בתשרי, וראיתה הבאה היתה בי"ח במרחשון (כך שבכ’ במרחשון עדין ראתה דם). האם צריכה לחשוש אח"כ גם בכ’ בכסלו (כיון שלא נעקר החשש ע"י ראיה טהורה)?
האם יש בכך דעות שונות? הרב יוכל לצין מקור?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, בשו"ת מנחת יצחק ח"ח סי' עד ובשבט הלוי ח"ה סי' קז כתבו שאף בוסת שאינו קבוע יש לחשוש בחודש הבא כיון שהראייה ממעיין פתוח אינה מבררת שלא תקבע וסת ביום זה, אולם בס' פותח שער מילואים סו"ס לא כתב בשם הר"ח פאדווה להקל וכ"כ בס' גופי הלכות ח"א סי' ב. ולכן לכתחילה יש להחמיר בזה אלא אם כן הוא שעת הדחק.

מקורות:

דברי השבט הלוי שם צ"ע, שכן למד דבריו מהשו"ע הרב שציין למש"כ בזה שם בסעי' סח ושם מדובר בעקירת וסת קבוע, וע"ע מש"כ בזה בס' אהלי יוסף אותיות צו – צז.