אשה שרגילה לגלח את שיער הגוף לפני טבילה ואינה יכולה לגלח

אשה שרגילה לגלח את שער הגוף לפני כל מקוה ועכשיו אין לה אפשרות להוריד האם יכולה להקל לטבול בלי להוריד לבד היא לא מצליחה

תשובה:

שלום רב

אם אין אפשרות לעשות כמנהגך בדיעבד זה לא חוצץ. אולם חובה לרחוץ את השיער היטב ולסרק אותו שלא יהיו בו קשרים בשעת הטבילה.

מקורות:

ראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' פ, בן איש חי פ' שמיני סעי' ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום תודה על התשובה אבל שם הנידון הוא על אשה שרגילה לגלח שער הראש אני שאלתי על שער הגוף כמו בית השחי ובית הערוה האם יש חילוק ביניהם