משכורת לעובד שהתפטר ועדיין לא סיים את העבודה שלו

שלום וברכה כבוד הרב ושבת שלום,

אז ככה, עבדתי בעבודה מסוימת במשך חודש פחות או יותר ורק לאחר החודש קיבלתי טופס 101 למילוי.

אני התפטרתי עקב סיבות כאלו ואחרות (אל תדאג ה' עוזר). אך מה הבעיה? לא סיימתי את כל העבודות עקב סיבות כאלו ואחרות (את הרוב העבודה סיימתי)
ויש לי עוד לנסוע להביא להם את החומרים שעבדתי עליהם (בהסכמה שלהם שאמרו לי לזכרוני שאני לא חייב מיידית להגיע לשם).
האם בינתיים אני יכול למלא את הטופס ולקבל שכר, אף על פי שלא סיימתי הכל?
אולי הם אפילו חושבים שסיימתי קצת יותר, ממה שסיימתי (כי בעיקרון סיימתי את העיקר, רק נשארו לי בחלק מהדברים לשלוח להם הערות), ועוד 2 עבודות בערך להשלמה (אם אשלים, צריך לבדוק איתם שוב).

אז בקיצור, האם מגיע לי משכורת לפחות על הזמן עבודה שהשקעתי בינתיים?
חושש מגזל.
תודה רבה כבוד הרב,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מותר לך למלא את הטופס ולבקש את השכר.

בעיקרון השכר מגיע לך. אם המעסיק היה אומר שלא רוצה לשלם עד שתסיים, מחשש שבסוף לא תסיים ויפסיד מכך, ייתכן שהיה רשאי לעשות כן. אבל, אם בפועל הוא משלם ואינו מעכב את התשלום עד שתסיים, אין בכך שום חשש גזל.