התיחסות בין אב לבתו שהתחתנה

האים מותר לאב לראות את בתו הגדולה אחרי שהתחנתה בגלוי הראש כמו בעלה?

תשובה:

שלום רב,

בשו"ע אבה"ע סוף סי' כא מבואר לשאשה לאחר שהיא התקדשה אסורה ביקרבה לאביה. למרות שבעודה קטנה מותר לו להיות עימה בקירוב בשר ואין חוששים שיכשל. אולם לאחר שהתקדשה אסור.

בהקשה לזה ראה מה שכתב בנו של החפת חיים בספרו תולדות החפץ חיים עמוד לה: "ובימים האלה הוציא החפץ חיים זצ"ל חוברת בעד דלת העם ונשותיהן בשם גדר עולם נוסדה על פריעת ראש האשה בשוק שהחלו לפרוץ אז ואף מי שלא העיזה לצאת בחוץ בראשה פרוע אבל בבית הקלו רובן לילך בגילוי ראשן בלי מטפחת אבל באמת אם שמעיקר הדין אין איסור לאשה בביתה בפני בעלה ובפני בניה ללכת פרועת ראש אבל הלא אסור להזכיר שמו של הקב"ה בתפלה וכל ברכה כדמבואר באו"ח סי' ע"הואם מברך הוא בכלל כי דבר ה' בזה ולכן נהגו אמותינו מעולם לילך בראש מכוסה אפילו בביתן".