ללכת בדרך שיש בה פריצות או בדרך בשיש בה עבודה זרה

אני מארגנטינה, שלום כבוד הרב, אני רוצה לשאול משהו. יש לי שתי דרכים לבית הכנסת בשבת, ברחוב הראשי יש הרבה פריצות, וברחוב השני יש עבודה זרה של נוצרים, באיזה רחוב יותר טוב נלך?? יש עוד דרך אבל זה ארוכה…בשבת אסור לארוך הדרך! תודה רבה. מיכאל

תשובה:

שלום רב,

בודאי שעדיף ללכת בדרך שאין בה פריצות, גם אם יש בה עבודה זרה.

אם אתה הולך בדרך שיש בה פריצות אתה עלול להכשר בעבירה של הסתכלות. אולם אין איסור ללכת בדרך שיש בה עבודה זרה מעצם הדרך עצמה.

במסכת ע"ז יא,ב מבואר שאסור ללכת למקום שיש בה עבודה זרה. ונחלקו הראשונים מה הטעם. רש"י פירש שם שהטעם הוא מפני החשד שיחשדו בו שהוא הולך לע"ז. והריטב"א הביא פירוש מפני האסיפה שהוא בא לאסיפה שזה עצמו כבוד לעבודה זרה. אולם שני הפירושים אינם שייכים במקרה שאדם עובד בדרך שיש בו גם עבודה זרה.