האם מוך דחוק לבד מועיל להפסק טהרה?

מיד לאחר מכן עשיתי מוך דחוק.(לא היה באפשרותי להבריג את הבדיקה ,כיון שהלחות עדיין לא חזרה)
המוך היה נקי (ללא סימני פציעה) ולאחר מכן,על הבגד הצמוד לגוף היו 2 נקודות דם מיזעריות.

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, ולכן כדאי להחמיר ולהמתין למחר ולעשות שוב הפסק טהרה, אך המיקל במיוחד במצבך שנראה שיש פצע, יש בהחלט על מה לסמוך.

כאשר מסובבים עם המוך, כפי שציינת זו בדיקה מעולה לכל הדעות.

מקורות:

ברמב"ן בהלכותיו פ"ב ה"ד כתב שללא בדיקת חורים וסדקים זה אינו אלא קינוח בעלמא שאינו מועיל להפסק טהרה וכן פסק בחוות דעת סי' קצא ס"ק ח, ובדרכי תשובה שם ס"ק יג. אולם בשאילת דוד סי' ב נקט שכיון שהמוך נמצא זמן רב בגוף די בכך להחשב הפסק וכן נראה בהגה' אמרי ברוך על החוות דעת שם וע"ע שו"ת רעק"א סי' ס.