נקודות אדומות כנראה מפצע בהפסק טהרה

עשיתי הפסק טהרה(יום שני ),כיון שניסיתי לעשות את ההפסק כמה פעמים(יחסית בפרק זמן קצר) פצעתי את עצמי מעט (במקום שבד"כ בזמן לידה נקרע לי -ונהיה רגיש ודק).
כך שעל בד הבדיקה (בקצה ולא במרכז)היו 2 נקודות מזעריות של דם.
מה הדין לגבי ה.טהרה זה -בהתחשב שהיה הנקי מכולם.
2 נקודות אלו היו גם על הבגד הלבן הצמוד לגוף.
חשוב לציין שבזמן עשותי את הבדיקה הרגשתי צריבה וחוסר נוחות באותו מקום.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אכן יתכן שאלו סימנים של פצע. אבל לצורך הפסק טהרה, הבד חייב להיות נקי. לכן מי שחוששת שיש לה פצע, בודקת מוסמכת יודעת לבדוק תוך כדי עקיפת הפצע. או לפעמים בשבעה נקיים, ניתן לתלות בפצע, אם הבודקת טוענת שיש שם אכן פצע. אבל לגבי הספק טהרה כאמור, תמיד צריך שיצא נקי.