3 תפילות ביום לאשה

שלום.בתקופה האחרונה ב"ה אני מתפללת 3 תפילות ביום.אני מתכוונת ב"ה להתמיד בזה.
לא זוכרת אם אמרתי לפני שהתחלתי בזה בלי נדר.
אם יהיה מצב שיום אחד אשכח או לא אוכל להתפלל תפילה מסויימת האם אני צריכה להשלים בתפילה הבאה,למשל אם שכחתי או לא הספקתי מנחה האם להתפלל 2 ערבית?תודה

תשובה:

שלום רב

בנוגע לתפילת שחרית ומנחה אין כאן כל ענין של נדר, זו פשוט חובה גמורה לאשה להתפלל תפילות אלו כמו לאיש, כמובא בהרחבה במשנה ברורה בסי' קו. לכן אשה ששכחה להתפלל מנחה מתפללת ערבית שתים. ערבית באופן כללי נשים לא חייבות בה, לכן אם לא התנית שיהיה בלי נדר כדאי לעשות התרת נדרים, ולהתנות שמכאן ולהבא את עושה זאת בלי נדר.

בהצלחה רבה ושיתקבלו תפילותיך לטובה ולברכה לפני אדון כל!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בהמשך לשאלתי-אני ספרדיה ויודעת שאשה חייבת תפילה אחת ביום.האם זה משנה את העניין?
    ואם אני מעוניינת להתמיד להתפלל ערבית,אני צריכה בכל זאת לעשות התרת נדרים?

  2. כדאי לעשות התרת נדרים למקרה ששוכחים או לא מספיקים. אגב מה שאמרת לספרדים חיוב נשים הוא רק בתפילה אחת, כן דעת הגר"ע יוסף זצ"ל אולם באור לציון לגרב"צ אבא שאול עמ' עג חולק וסובר שגם נשים חייבות שחרית ומנחה.

  3. עיין שו"ת ברכות שמים או"ח סימן מ"ו (מהגה"ק מקאשוי) וז"ל: שכתב המג"א דאפילו להרמב"ם דתפילה דאורייתא מ"מ די בפ"א ובאיזה נוסח שהוא, ועל זה סומכות הנשים שלא מתפללות וסומכות על מה שאומרות איזה תפלה בבוקר ואפילו מדרבנן אפשר שלא חייבום יותר…
    לא כן באשה שאין שום חיוב על שמו"ע ועל נוסח לא בבוקר ולא במנחה ולא בערב אע"פ שהתפללה אין בזה שום קבלת חיוב הרי מעולם לא תקנו לה תפלת שמו"ע רק היא בחרה עתה נוסח זה שהרי בידה לבחור איזה נוסח שתרצה שוב אין שום חיוב של חזרה על גשם ומטר (יעלה ויבוא) ובאמת מעולם לא שמענו שאשה חוזרת בשמ"ע

  4. אני רק ציינתי לדברי המשנה ברורה בזה ופוסקי זמנינו. החולקים יש להם על מה שיסמוכו כידוע שנחלקו בכך ראשונים.